Halverwege het toernooi staat Ronan Rafferty ...

Halverwege het toernooi staat Ronan Rafferty alleen aan de leiding bij de Dutch Open in Noordwijk. De Noordier heeft na twee dagen zeven slagen onder par, het baangemiddelde. De winnaar van het laatste US Open, Lee Janzen, speelt zeer constant in Noordwijk en staat slechts drie slagen achter op Rafferty. De Amerikaan heeft een lichte voorsprong op een groepje favorieten als Montgomerie, Woosnam en Langer.

Van de Nederlanders overleefde Joost Steenkamer de cut. Dat is de schifting die op elk toernooi na twee speeldagen wordt gehanteerd. Alleen de bovenste helft mag vandaag terugkeren op de baan. De mindere goden worden bedankt voor bewezen diensten en gaan naar huis. De Amerikaan John Daly en de Zuidafrikaan Ernie Els zijn de bekendste buitenlanders die de cut niet gehaald hebben.