Foto: ZOETERMEER - Familieleden en een paar ...

Foto: ZOETERMEER - Familieleden en een paar andere mensen uit de hindoestaanse gemeenschap vormen het gezelschap van de twee hongerstakers in een tentje voor het ministerie van onderwijs.

Een arts van de Zoetermeerse GG&GD komt zo nu en dan op controle. Hij verzorgt ook de tien hongerstakers in een schoolgebouw in Den Haag. Een van de hongerstakers in de tent weigert te drinken en is daarom voorzien van een infuus. Omdat de verwachte leerlingenaantallen te laag zijn wil Onderwijs de stichting van een liberale hindoestaanse school niet toestaan, maar de hongerstakers lijken hun leven voor de school over te hebben. Secretaris-generaal Meijerink - minister Ritzen is op vakantie - heeft vrijdag uren lang met de actievoerende hindoestanen overlegd en toonde zich bereid verder te spreken over de “interpretatie van de verwachte leerlingenaantallen”. Volgens de regels moet de school binnen vijf jaar tenminste 333 leerlingen hebben. Het ministerie komt uit op 250, maar de actievoerders verwachten er 600. (Foto Roel Rozenburg)