Aruba: opschudding over demonstratie

ORANJESTAD, 24 JULI. De Arubaanse minister van justitie, R. Croes, heeft de op het eiland wonende niet-Arubanen indirect verboden deel te nemen aan een door de oppositie georganiseerde protestdemonstratie tegen de onlangs ingevoerde prijsverhogingen.

De Arubaanse Volkspartij (AVP) van Henny Eman heeft voor dinsdag een dergelijke manifestatie georganiseerd. Iedere vreemdeling die aan welke politieke actie dan ook deelneemt, mengt zich volgens Croes in de interne zaken van Aruba. De regering zal zeer strenge maatregelen tegen hen nemen. Eman noemt de maatregel “discriminerend, krankzinnig en absoluut onaanvaardbaar”. Hij heeft minister Ernst Hirsch Ballin van Antilliaanse en Arubaanse Zaken van zijn mening op de hoogte gesteld. De maatregel is volgens hem gericht op de Venezolanen, Dominicanen en Colombianen in het land.