VERTAALD

Paul Auster Leviathan Vert. Ton Heuvelmans, Uitg. De Arbeiderspers, 261 blz., ƒ 49,90

Lesley O'Mara (red.) Favoriete kattenverhalen Vert. Willem Voges e.a., Uitg. Bzztôh, 256 blz., ƒ 29,50

Jess Mowry Cool Bloedig Vert. Anton Oomen, Uitg. Arena, 335 blz., ƒ 49,50

V.S. Naipaul Caribische reis Vert. Tinke Davids, Uitg. De Arbeiderspers, 268 blz., ƒ 29,90

Yaakov Shabtai Memorandum Vert. Ruben Verhasselt, Uitg. Arena, 432 blz., ƒ 49,50

Isaac Bashevis Singer Reddeloos verloren in Amerika Vert. Bartho Kriek, Uitg. De Arbeiderspers, 175 blz., ƒ 29,90

Paul Auster Leviathan Vert. Ton Heuvelmans, Uitg. De Arbeiderspers, 261 blz., ƒ 49,90

Thrillerachtige roman van de Amerikaan Paul Auster uit 1992, over een verdwenen schrijver en zijn verleden. Vriendschap, verraad en de inbreuk van geweld in het dagelijkse leven zijn terugkerende thema's.

Lesley O'Mara (red.) Favoriete kattenverhalen Vert. Willem Voges e.a., Uitg. Bzztôh, 256 blz., ƒ 29,50

"Katten zijn oplichters, bietsers, bedriegers en schaamteloze vleiers'. Paul Gallico, Doris Lessing, Michael Joseph en vele anderen over hun geliefde huisdier. Originele titel "Favourite Cat Stories' (1992).

Jess Mowry Cool Bloedig Vert. Anton Oomen, Uitg. Arena, 335 blz., ƒ 49,50

De Amerikaanse schrijver Jess Mowry (1960) schreef een roman over jeugdcriminaliteit in de Verenigde Staten. Twee jeugdbendes in een van de zwarte getto's van San Francisco strijden op gewelddadige wijze om het behoud van eigen territorium. Oorspronkelijk "Way Past Cool' (1992).

V.S. Naipaul Caribische reis Vert. Tinke Davids, Uitg. De Arbeiderspers, 268 blz., ƒ 29,90

Een van de oudere boeken van V.S. Naipaul, over een reis die hij eenendertig jaar geleden maakte naar Trinidad, zijn land van herkomst. Van daaruit voert zijn tocht via Guyana, Suriname en de Antillen naar Martinique en Jamaica. Oorspronkelijke titel "The Middle Passage'.

Yaakov Shabtai Memorandum Vert. Ruben Verhasselt, Uitg. Arena, 432 blz., ƒ 49,50

In 1977, bij het aan de macht komen van Menachem Begin, schreef de Israelische auteur Yaakov Shabtai (1934-1981) een roman over de ondergang van de oude idealen. Door de ogen van drie bohémiens geeft het boek een portret van de pluriforme samenleving in Israel.

Isaac Bashevis Singer Reddeloos verloren in Amerika Vert. Bartho Kriek, Uitg. De Arbeiderspers, 175 blz., ƒ 29,90

Isaac Bashevis Singer vluchtte aan het begin van de jaren dertig uit Polen naar de Verenigde Staten. In 1984 beschreef hij de eerste "moeizame' jaren die hij in Amerika meemaakte, en zijn gevecht tegen depressies. Oorspronkelijk verschenen als "Love in Exile, Lost in America'.