Italiaanse politie neemt raketten mafia in beslag

ROME, 23 JULI. De politie bij Napels heeft vier anti-tankraketten en een reeks andere wapens in beslag genomen die bedoeld zouden zijn voor een aanslag door de camorra, de Napolitaanse versie van de mafia.

Drie wagens met wapens werden woensdagnacht onderschept in de buurt van Salerno, zo is gisteren bekendgemaakt. Bij de raketten gaat het om lichte, draagbare wapens van Russische makelij.

Omdat de wapens gereed waren voor gebruik, vermoedt de politie dat het niet om een wapentransport ging, maar om de directe voorbereidingen van een aanslag. Het is nog onduidelijk wie het doelwit had moeten zijn. Eén man is gearresteerd, de andere inzittenden van de drie wagens wisten te ontkomen. De onderschepping van de wapens onderstreept recente waarschuwingen dat de mafia een nieuwe grote aanslag in voorbereiding heeft in een reactie op de recente successen van justitie en politie. In Palermo is gistermorgen de 51-jarige Salvatore Cangemi aangehouden, een van de belangrijkste nog voortvluchtige mafiosi. Hij gold als een van de kandidaten om de gearresteerde Toto Riina op te volgen als leider van de Siciliaanse mafia.