Emsta in Breda maakt treinstoelen voor België

ROTTERDAM, 23 JULI. Emsta in Breda heeft een order voor treinstoelen ter waarde van 30 miljoen gulden van de Belgische spoorwegen gekregen. Dit is de eerste buitenlandse treinstoelenorder voor deze fabrikant van bus-, tram- en treinstoelen. Emsta zal zitplaatsen maken voor 523 Belgische Intercity-rijtuigen.

Emsta, dat al eerder treinstoelen aan de Nederlandse Spoorwegen leverde, zal ook nog eens voor 17 miljoen gulden extra meubelen voor de NS bouwen. Deze banken komen in 260 zogeheten Interregio-rijtuigen van de NS.

Bij Emsta werken 72 mensen. B. Scholte, directeur van het familiebedrijf, verwacht dat dit aantal de komende vijf jaar zal verdubbelen. In het Belgische Sint Niklaas, in de buurt van rijtuigenfabrikant Bombardier Eurorail, zal Emsta een tweede vestiging openen. Emsta steekt 2,5 miljoen gulden in de uitbreiding van de produktiecapaciteit. In Breda kan het bedrijf niet verder worden uitgebreid.