Cultuurschip weg

AMSTERDAM, 23 JULI. De organisatoren van het culturele programma dat de komende maand zou worden gehouden aan het IJ, op het schip Kakatriki, hebben zich uit het project teruggetrokken. Volgens de Keulse kunstenaars Mo Russel en Gorch Pieken, die op verzoek van eigenaar Friedrich Waha de activiteiten aan boord organiseerde, is het programma te zeer uitgekleed. Volgens Waha liet de gemeente Amsterdam de initiatiefnemers elke dag merken dat de Kakatriki ongewenst was, bijvoorbeeld door geen volledige drankvergunning te geven.

Op de Kakatriki moesten klassieke- en popmuziek, dans, (kinder-)theater en beeldende kunst te zien zijn. Het schip zou na Amsterdam doorvaren naar Rotterdam en Antwerpen. Russel en Pieken hebben aangekondigd, een alternatieve locatie voor hun plannen te willen zoeken.