AT&T reorganiseert topmanagement

NEW YORK, 23 JULI. Het Amerikaanse telecommunicatieconcern AT&T heeft gisteren het topmanagement gereorganiseerd.

Hierdoor moet het bedrijf beter in staat zijn internationaal te opereren en samen te werken met computer- en mediabedrijven. Deze activiteiten komen voor de verantwoordelijkheid van een nieuw zeven leden tellend team. Dit heeft het blad Financial Times vanmorgen gemeld. De nettowinst is in het tweede kwartaal dit jaar gestegen. Het resultaat bedroeg 1,044 miljard dollar tegen 961 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De winst per aandeel steeg van 0,72 dollar tot 0,77 dollar. De omzet nam toe van 15,8 miljard dollar tot 16,3 miljard dollar.In de nettowinst over het tweede kwartaal zit een voorziening van 287 miljoen dollar voor een eerder bekendgemaakte herstructurering. Daar staat een boekwinst tegenover van 217 miljoen dollar uit de verkoop in juni van het belang van 77 procent in Unix System Laboratories.