Kwartaalresultaat USAir positief

De winst van de Amerikaanse USAir Group, moedermaatschappij van de luchtvaartonderneming USAir, bedroeg in het tweede kwartaal dit jaar 5,8 miljoen dollar tegenover een verlies van 131 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg van 1,70 miljard tot 1,81 miljard dollar.

Aangezien het verlies in het eerste kwartaal 61 miljoen dollar bedroeg, beloopt het resultaat van de eerste zes maanden 55,2 miljoen dollar negatief. In de eerste zes maanden van het vorige jaar werd een verlies geleden van 241 miljoen dollar. In dat resultaat is nog geen verlies verwerkt van 628 miljoen dollar als gevolg van een eenmalige voorziening in verband met een gewijzigde boekhoudmethode.

De winst per aandeel bleef in het tweede kwartaal als gevolg van dividendbetaling op preferente aandelen wel in de rode cijfers en bedroeg 0,23 dollar negatief. In dezelfde periode van 1992 bedroeg het verlies per aandeel 3,07 dollar.

British Airways investeerde eerder dit jaar 300 miljoen dollar in USAir en verwierf daarmee een stemrecht van 19,9 procent.