DEA-kantoor op Curaçao dicht

DEN HAAG, 22 JULI. Nederland heeft gisteren met "bezorgdheid' gereageerd op berichten dat het kantoor van het Amerikaanse Drugs Enforcement Agency (DEA) op Curaçao zal worden gesloten.

Dat verklaarde een woordvoerder van het ministerie van buitenlandse zaken vanochtend. De Antilliaanse minister van justitie, mr. S. Römer, kreeg tijdens een werkbezoek aan Washington te horen dat het DEA-kantoor mogelijk gesloten wordt. Aanvankelijk was er alleen sprake van dat het consulaat zou worden opgeheven. Bezuinigingen bij het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken zijn de reden van de sluitingen. De DEA zag eerder dit jaar wegens bezuinigingen al af van een vestiging van een Nederlands-Amerikaans drugsbureau in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. Zowel Willemstad als Den Haag beschouwen het DEA-kantoor als een belangrijke post bij het opsporen van drugstransporten via de Antillen en Aruba.