Verdachte overval AH verliest geding

DEN HAAG, 21 JULI. Nederland hoeft een verzoek aan Chili om uitlevering van een 27-jarige man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval op het filiaal van Albert Heijn in Oosterbeek, niet in te trekken.

Dat heeft de president van de rechtbank in Den Haag mr. A. van Delden vanmorgen in kort geding bepaald. Bij de overval op 14 mei 1990 werden twee personeelsleden van de supermarkt gedood. Sinds oktober vorig jaar is de verdachte in Chili. Hij zit daar gevangen na een verzoek van Nederland om uitlevering. Er bestaat daarover geen verdrag met Chili. Verdachte eiste dat het uitleveringverzoek werd ingetrokken en de hechtenis opgeheven. De president van de rechtbank wijst alle vorderingen af. Volgens Van Delden moeten de Chileense autoriteiten bij het ontbreken van een verdrag handelen volgens het volkenrecht.