Tennissters simpel langs Kroatië

FRANKFURT, 21 JULI. Het Nederlandse vrouwentennisteam heeft zich gisteren in Frankfurt geplaatst voor de tweede ronde van het toernooi om de Federation Cup, de Davis Cup voor vrouwen. Stephanie Rottier en Miriam Oremans hadden in de enkelspelen geen moeite met Maja Muric en Nadine Ercegovic, die uitkomen voor Kroatië omdat Iva Majoli zich afmeldde. Rottier won met 6-2 6-0, Oremans met 6-1 6-1. Ook in het dubbelwas de winst overtuigend. Het duo Oremans/Kristie Boogert versloeg Muric/Talaja met 6-2 6-0. Nederland speelt vandaag in de tweede ronde tegen Letland.

Verrassend was de uitschakeling van titelverdediger Duitsland door Australië. Anke Huber zorgde nog wel voor een voorsprong, maar Steffi Graf kon daar tegen Nicole Provis geen vervolg aan geven. De nummer één van de wereldranglijst klaagde over pijn in haar rechterschouder en verloor in drie sets. Graf zag af van het beslissende dubbelspel en stond haar plaats af aan Barbara Rittner. Dat werd geen succes. De Duitse tennissters spelen vandaag een degradatiewedstrijd tegen Oostenrijk.

Na het debâcle in het Davis-Cupinterland Nederland-Zweden (1-4) struikelde bij de ATP-challenger in Scheveningen bijna weer een Nederlandse tennisser over een Zweedse collega. Met moeite bedwong Jacco Eltingh, nummer 72 op de wereldranglijst, Lars Wahlgren die op plaats 244 vertoeft: 2-6, 6-4 en 6-4. Paul Haarhuis behoefde tegen de Belg Kris Goossens nog niet in actie te komen. Zijn optreden verregende. Dit overkwam ook Michel Schapers, zij het dat hij en zijn tegenstander Stankovic nog twee games konden spelen: 1-1. (ANP/SID)