PepsiCo op hogere kwartaalwinst

Voor het Amerikaanse frisdrankenconcern PepsiCo is het tweede kwartaal van dit jaar goed verlopen.

In vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar steeg de nettowinst van 378,8 miljoen tot 426,8 miljoen dollar en groeide de omzet van 5,13 miljard tot 5,89 miljard dollar. Vooral over de gang van zaken in de snacksector is PepsiCo tevreden.

Over de eerste helft van dit jaar zien de resultaten er nog beter uit. Het resultaat over deze periode sloeg om van een verlies van 313,6 miljoen in een winst van 687,2 miljoen dollar. De halfjaaromzet nam toe van 9,62 miljard tot 10,98 miljard dollar.

De verkoop van snacks groeide sterk dankzij overnemingen in Mexico en Canada. Deze sector liet een winstgroei zien van achttien procent. Ook bij de frisdranken werd een winstgroei in deze orde van grootte geboekt. Bij de restaurantketens (onder meer Pizza Hut) ging de winst naar beneden, vooral in Australië en Spanje. PepsiCo verwacht hier in het derde kwartaal een verbetering.