OR Frico Domo in beroep tegen sluiting Warga

WARGA, 21 JULI. De centrale ondernemingsraad van de Zuivelcoöperatie Frico Domo gaat bij de rechtbank in Leeuwarden in beroep tegen het besluit van de directie de vestiging in Warga te sluiten.

De directie maakte gisteren bekend vast te houden aan haar voornemen tot sluiting, ondanks een negatief advies van de Centrale Ondernemingsraad. Zij wil de consumptiemelkafdelingen in Groningen concentreren en vindt dat in Warga op de verouderde flessenmelkproduktielijn teveel verlies wordt geleden. De glasverpakking wordt uitbesteed en de roomverwerking van Warga gaat deels naar Union De Jong in Noordwijk (Groningen) en wordt deels uitbesteed. In Groningen is de afgelopen jaren voor dertig miljoen gulden genvesteerd in de consumptiemelkafdeling. De komende jaren zal nog eens 24 miljoen worden genvesteerd in de bouw van een koelcel, de optimalisatie van bestaande vullijnen en in de karnemelkbereiding.