Inflatie in EG is stabiel

BRUSSEL, 21 JULI. De inflatie in de Europese Gemeenschap op jaarbasis bedroeg in juni 3,3 procent, evenveel als in mei en 1,1 procent lager dan juni 1992.

In de Verenigde Staten was dat 3 procent, in Canada 1,6 procent en in Japan 0,9 procent. Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken zijn de enige EG-landen waar de prijzen in juni daalden, waarbij Nederland het met 0,3 procent het beste doet. De Nederlandse inflatie op jaarbasis bedroeg daardoor in juni 2,1 procent tegen vier procent in juni 1992. In Griekenland steeg de inflatie gedurende juni met 1,1 procent waardoor op jaarbasis een waarde van 15,8 procent wordt bereikt. Dit is het hoogste percentage binnen de EG.

Collect Control streeft er volgens Van Roon niet naar de klanten zo snel mogelijk de incasso-activiteiten uit handen te nemen. “Wij adviseren bedrijven hoe zij hun betalingstraject zelf in de gaten kunnen houden. In feite maken wij de trucs van de incassobureaus transparant”, aldus Van Roon, die zich haast daaraan toe te voegen dat het niet zijn bedoeling is om incassobureaus in diskrediet te brengen.