Halfjaarwinst Simac omlaag

De winst van Simac Techniek (professionele elektronica en informatietechnologie) over de eerste zes maanden van dit jaar is lager uitgekomen dan die over de eerste helft van 1992, toen deze 1,1 miljoen gulden bedroeg.

Wel is het resultaat mede door de aandacht die het bedrijf aan kostenbeheersing schenkt, licht positief gebleven. Dat heeft Simac bekendgemaakt. Exacte cijfers werden niet genoemd, die verschijnen in september.

De omzet is met zeven à acht procent gedaald doordat de investeringslust, vooral in de industrie, verminderde.

Verleden jaar steeg de winst in de eerste zes maanden met tien procent tot 1,1 miljoen gulden of per aandeel van 58 tot 64 cent. Het bedrijfsresultaat was toen nagenoeg onveranderd op 2,2 miljoen gulden, terwijl de omzet met 1 miljoen gulden toenam tot 40,55 miljoen. Over geheel 1992 was er een winst van 2,3 miljoen op een omzet van 81,5 miljoen gulden.