Goed kwartaal voor Chemical Banking

Chemical Banking - ontstaan uit de fusie tussen Chemical Bank en Manufacturers Hanover en de op twee na grootste bank van de VS - kan tevreden terugkijken op het tweede kwartaal. De winst bedroeg in deze periode 381 miljoen dollar na 240 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 1992.

Ook het eerste halfjaar verliep voorspoedig met een winststijging van iets meer dan vijftig procent. Het netto resultaat steeg van 500 miljoen tot 755 miljoen dollar. De sterke winstgroei valt toe te schrijven aan een heel grote vermindering van moeilijk te innen vorderingen. Deze vermindering bedroeg maar liefst 1,7 miljard dollar. Ook de voordelige effecten van de fusie, die Chemical voor het tweede kwartaal becijfert op ongeveer 125 miljoen dollar, telden mee.

De bank zette in het tweede kwartaal 363 miljoen dollar opzij voor dubieuze debiteuren. In de tweede drie maanden van vorig jaar was dat 345 miljoen dollar. Over de eerste zes maanden nam deze voorziening af van 720 miljoen tot 675 miljoen dollar.