Den Bosch zonder buitenlanders

DEN BOSCH, 21 JULI. Basketbal landskampioen EBBC Den Bosch zal het komende seizoen zonder buitenlanders spelen.

De club kon niet voldoen aan de financiële eisen van de Amerikaan Carl Lott, de afgelopen vier jaar de beste speler van de competitie. Ook de internationals Rolf Franke (naar Den Helder) en Tanno Pieters (Gorinchem) verlaten Den Bosch. Nieuw zijn Paul Vrind en Wierd Goedee, die overkomen van het failliete Amsterdam. Marcel Huybens maakt kans op een contract in de Amerikaanse NBA-competitie. De 25-jarige international van Den Bosch is door Utah Jazz uit Salt Lake City uitgenodigd voor een trainingskamp met twintig andere basketballers. Voor twee van hen ligt een verbintenis klaar bij de club. Den Helder heeft voor volgend seizoen de Amerikaan Fred West aangetrokken, een 2,03 meter lange foreward.