Orderportefeuille Siemens slinkt fors

Het Duitse elektronicaconcern Siemens heeft in de eerste negen maanden van het boekjaar 1992/1993, dat op 30 september zal eindigen, de winst met één procent zien stijgen van 1,31 tot 1,32 miljard mark. De omzet steeg met twee procent tot 55,8 miljard mark. De orderinstroom viel daarentegen fors terug.

Ten opzichte van een jaar geleden is de orderportefeuille met vijf procent geslonken tot 59,9 miljard mark. In de eerste negen maanden daalde de verkoop in het binnenland met drie procent tot 26,6 miljard mark. De export trok echter met twee procent aan tot 33,3 miljard mark.

De loonkosten stegen fors in de periode september 1992 tot juni dit jaar. Aan salarissen en emolumenten was de onderneming 24,9 miljard mark kwijt, een stijging met zes procent ten opzichte van dezelfde periode in het boekjaar 1991/92. De stijging van de post loonkosten is opmerkelijk, aangezien het personeelsbestand in dat tijdsbestek met drie procent daalde tot 401.000.