Nieuwe aanklachten tegen broers Maxwell

LONDEN, 20 JULI. Het Britse Serious Fraud Office, dat financiële fraudezaken onderzoekt, heeft gisteren nieuwe beschuldigingen geuit tegen Ian en Kevin Maxwell, zonen van de in 1991 onder verdachte omstandigheden omgekomen mediamagnaat Robert Maxwell. De beide broers zouden hun vader hebben bijgestaan bij het plegen van een van de grootste financiële fraudes in de Britse geschiedenis. Een proces tegen hen zal waarschijnlijk volgend voorjaar beginnen.

De gebroeders Maxwell zouden verschillende gerenommeerde internationale banken hebben opgelicht door illegaal aandelen in bedrijven als onderpand voor leningen aan te bieden. Een aanklacht wegens diefstal van 30 miljoen pond tegen Kevin Maxwell is vervangen door een nieuwe aanklacht wegens samenzwering tot oplichting van de pensioenfondsen van bedrijven van Robert Maxwell. Het meeste van de vermiste 450 miljoen pond van de fondsen is volgens accountants nu getraceerd.

Volgens een ontstemde Lagerhuiscommissie kunnen de onderzoekskosten aan accountants, juristen en andere deskundigen tot boven de 100 miljoen pond oplopen. (Reuter)