Aanslag gepleegd op Arubaanse premier Oduber

WILLEMSTAD, 20 JULI. In het afgelopen weekeinde is een aanslag gepleegd op de auto van premier Nelson Oduber van Aruba.

Ook het huis van de fractieleider Ronald Laclé van de regerende Moviemento Electoral di Pueblo, was doelwit van een aanslag. Oduber heeft bevestigd dat onder zijn auto, die gebruikt werd door zijn zoon en twee vrienden, bij een schokbreker een met plakband vastgemaakte plastic fles met benzine werd gevonden. De fles zat dicht bij de benzinetank en er was een soort donderbus aan vastgemaakt. De jongens controleerden de auto omdat zij bij het wegrijden een knal hadden gehoord. Laclé verklaarde dat uit een auto twee bommen naar zijn huis zijn gegooid, die met een enorme knal ontploften. De premier meent dat de schuldigen in politieke kring bij de oppositie moeten worden gezocht.