Nederland heeft de kwartfinale van het ...

Nederland heeft de kwartfinale van het Davis-Cuptoernooi met 4-1 verloren van Zweden. Zaterdag haalden Jarryd en Holm het beslissende punt binnen in het dubbelspel tegen Haarhuis en Koevermans: 6-3, 6-1 en 6-3. Vrijdag hadden Haarhuis (tegen Gustafsson) en Krajicek (tegen Larsson) al hun enkelspel moeten inleveren.

India heeft voor de sensatie gezorgd in de kwartfinale van de Davis Cup. Vanmorgen won Krishnan zijn partij tegen de Fransman Gilbert: 2-6 6-4 4-6 7-5 6-4. Daarmee stelde India met 3-2 de eindzege veilig. De partij Gilbert-Krishnan werd zondag bij de stand 4-4 in de vijfde set afgebroken wegens de invallende duisternis.

Duitsland had geen probleem met Tsjechië: 4-1. Op het gras van Halle won Stich de vrijdag afgebroken partij tegen Karel Novacek, die in een cruciale fase een strafpunt kreeg omdat hij opzettelijk een bal naar de scheidsrechter sloeg. Stich en Kühnen wonnen het dubbelspel, waarna Korda voor het enige tegenpunt zorgde. Novacek staakte de strijd. Australië plaatste zich tegen Italië voor de halve eindstrijd door de nipte overwinning, die Fromberg veiligstelde in het laatste enkelspel tegen Pescosolido.