Directeur NMB-Heller op non-actief

ROTTERDAM, 19 JULI. Een directielid van NMB-Heller, A. Henselijn is vorige week op verzoek van de aandeelhouders op non-actief gesteld. Reden voor de maatregel is handel voor eigen rekening in aandelen van het vleesverwerkende bedrijf Homburg. Vorige week werd al bekend dat een directeur van de NMB in Leiden is berispt wegens het intekenen op de aandelenemissie van Homburg. Deze directeur zou volgens de bank "zijn zakelijke- en privébelangen niet voldoende hebben gescheiden'.

NMB-Heller is een financierings- en factoringmaatschappij, die voor de helft in handen is van ING-Bank. De andere helft is eigendom van het Amerikaanse Heller Financial. De maatschappij was als financier betrokken bij bedrijf Homburg, dat vorig jaar bankroet ging. Henselijn zou hebben ingetekend op een aandelenemissie van het bedrijf, die door de NMB werd verzorgd.

De afgelopen twee jaar moesten verscheidene voormalige NMB-bankiers het veld ruimen wegens vermeende vermenging van zakelijke- en privébelangen. Volgens een woordvoerder van ING-bank, waar de voormalige NMB deel van uitmaakt, lopen er geen verdere onderzoeken naar de Homburg-emissie. Zowel de bank als NMB-Heller wilden niet op de zaak ingaan. Henselijn, voorheen directeur van de NMB in Den Haag, was vanmorgen niet bereikbaar voor commentaar.