Winst en dividend OPG flink omhoog

De coöperatieve apothekersvereniging OPG, waarvan certificaten van aandelen op de Amsterdamse effectenbeurs worden verhandeld, heeft in het op 30 april afgesloten boekjaar 1992/'93 een omzet bereikt van 1,98 miljard gulden oftewel 18 procent meer dan in het voorgaande jaar.

De winst zal volgens de voorlopige cijfers eveneens 18 procent hoger uitkomen op 52 miljoen gulden, 2 miljoen gulden hoger dan de winst die in het introductiebericht van oktober 1992 in het vooruitzicht werd gesteld.

De winst per certificaat komt hierdoor uit op 3,50 gulden. Voorgesteld wordt een dividend van 1,40 gulden, twintig procent meer dan vorig jaar. Hiervan is 0,65 gulden al tussentijds uitgekeerd, zodat een slotdividend van 0,75 gulden resteert.

Het jaarverslag met de definitieve cijfers zal in de tweede week van september verschijnen.