Interpolis en CZ werken samen

ROTTERDAM, 16 JULI. Verzekeraar Interpolis uit Tilburg gaat op commercieel gebied samenwerken met zorgverzekeraar CZ/Liass uit Tilburg en Sittard. De krachtenbundeling heeft onder meer betrekking op "zorgverzekeringen' en het gezamenlijk sluiten van collectieve ziektekostencontracten, waarin zowel mensen met een inkomen boven als onder de ziekenfondsgrens zijn opgenomen. Ook kunnen schade- en levensverzekeringen bij de nieuwe combinatie, waarin de betrokken partijen hun eigen identiteit en zelfstandigheid behouden, worden afgesloten.

Door de samenwerking onstaat in het zuiden één van de grootste ziektekostenverzekeraars van Nederland. Na het Zilveren Kruis en VGZ was CZ/Liass met 1,3 miljoen verzekerden al de derde zorgverzekeraar van Nederland. Daar komen nu nog 200.000 ziektekosten-polissen van Interpolis bij. “We waren voor samenwerking op zoek naar een grote partner”, verduidelijkt H. Wilsens, voorzitter van de CZ groep. “Interpolis heeft evenals wij zijn thuisbasis in het zuiden zodat dit naadloos op elkaar aansloot.”

Met 150.000 particulier verzekerden wijkt CZ/Liass af van een bekende ziektekostenverzekeraar als Ohra, dat uitsluitend 400.000 ziektekostenpolissen heeft afgesloten voor particulieren. De CZ-groep is voornamelijk actief in Zeeland, Midden- en Oost-Brabant en een deel van Gelderland. Liass is met een aandeel van 67 procent de grootste zorgverzekeraar in Limburg. Het ligt in de bedoeling dat midden 1994 een fusie tussen beide bedrijven is afgerond. Bij CZ/Liass werken 1100 mensen. Interpolis, onderdeel van de Rabo-bank, heeft 2200 mensen in dienst en een omzet van 3,6 miljard gulden. Met rugdekking van Interpolis kan CZ/Liass gemakkelijker het ziektekostenprodukt koppelen aan uitgebreidere produkten en diensten op het gebied van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid, zoals bijvoorbeeld het repareren van het WAO-gat.