Foto: AMSTERDAM - “Hè get, nee”. Een meisje wendt ...

Foto: AMSTERDAM - “Hè get, nee”. Een meisje wendt haar hoofd af van de "Torture King' die een slangetje van meer dan een meter lang door zijn neus naar binnen wringt.

Aan het andere einde van het slangetje hangt een vaas waarin Jim Rose van de Jim Rose Circus Sideshow bier, tomatenketchup, mosterd en dergelijke gooit. Op de vaas komt een persdeksel en met veel gevoel voor entertainment perst Rose het goedje via de slang in de maag van de Torture King. Met veel geschreeuw zuigt Rose het hele spul vervolgens weer uit de maag op, deelt wat glazen uit en broederlijk wordt het sap opgedronken. Het fakirspektakel was gisteravond te zien in de Melkweg in Amsterdam. De Circus Sideshow toont anderhalf uur lang "piercing' en andere zeer pijnlijk uitziende attracties: de steel van een lepel die in de neus wordt gestoken, twee strijkijzers die bungelen aan een ringetje dat door de penis is "gepierced', het gooien van dartpijltjes in de rug, het vuurwerk afsteken op de borst, het opeten van een kapotgeslagen gloeilamp en de kauwgeluiden laten versterken door een microfoon, het doorslikken van scheermesjes en deze op miraculeuze wijze opvissen met een draadje garen, het vastnieten van een bankbiljet op het voorhoofd. De attracties hebben overigens vaak meer weg van een trucje dan van een echt gevaarlijke onderneming. Maar onder het grote, scherpe zwaard dat geheel door de keel het lichaam ingleed, kon het publiek gisteravond niet uit. En in de slotact ging Rose met zijn gezicht naar beneden in een hoopje gebroken glas liggen. Twee assistenten stonden vervolgens enkele seconden op zijn achterhoofd. De gezichten van het bontgekleurde publiek verbleekten. (Foto NRC Handelsblad / Rien Zilvold)