ZOMERFEESTEN

Vuurwerk boven de Waal, dertig podia verspreid in de stad met theater en muziek, exposities, een vlaggenparade en duizenden vierkante meter terras vormen de ingrediënten voor de 24-ste Internationale Zomerfeesten in Nijmegen.

De feesten die, zoals ieder jaar, gedeeltelijk samenvallen met de Wandel Vierdaagse van Nijmegen, beginnen op 17 juli en eindigen op 23 juli. Op deze dag passeren ook de tienduizenden vierdaagselopers de finish op het Keizer Karelplein. De Valkhof-affaire heeft een poëzie-festival op 18 juli, en veel muziek uit Afrika (o.a. 20 juli). Onderdeel van het evenement is de Gran Pavese, gebaseerd op een middeleeuwse traditie: het Traianusplein is versierd door een zee van vlaggen en dertig door grafisch kunstenaars ontworpen vlaggen wapperen op de Waalkade. 's Avonds zijn hier optredens van The Scene (21 juli) Gruppo Sportivo en Raymond van het Groenewoud (22 juli). Inl 080-786292.