Reesink tekent Bijlage X

Het Zutphense handelshuis Reesink heeft Bijlage X ondertekend, de verklaring waarin beursgenoteerde ondernemingen zich verplichten het aantal beschermingsconstructies te verminderen.

De Amsterdamse Effectenbeurs heeft daarop besloten het "wybertje-teken' in de Officiële Prijscourant voor de naam van Reesink te verwijderen. Het vermelden van het wybertje is de “straf” voor fondsen die weigeren te ondertekenen.

Reesink had eerder gedreigd in de controverse over de ondertekening het beursbestuur voor de rechter te dagen. Reesink-directeur Ten Doeschate vond de tekst van Bijlage X op een aantal punten te vaag, waardoor er teveel onduidelijkheden zouden bestaan. Na verschillende gesprekken met het beursbestuur zijn de onduidelijkheden inmiddels weggenomen, zo heeft directeur Ten Doeschate nu laten weten.