Pakistan niet op Amerikaanse lijst van terreurstaten

ISLAMABAD, 15 JULI. De Verenigde Staten zullen Pakistan na rijp beraad niet plaatsen op een lijst van landen die het terrorisme steunen.

Het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken heeft dit gisteren bekendgemaakt. De Amerikanen koesterden onder andere de verdenking dat de Pakistanen militante moslims in het Indiase deel van Kashmir actief ondersteunden. Volgens minister van buitenlandse zaken Warren Christopher is er op grond van de beschikbare informatie geen reden aan te nemen dat Pakistan “bij herhaling steun heeft gegeven aan daden van internationaal terrorisme”. Pakistan toonde zich vanmorgen zeer ingenomen met de aankondiging van Washington. Landen die op de betreffende lijst worden geplaatst kunnen rekenen op economische sancties van de Amerikanen. Op de lijst staan op het ogenblik Iran, Irak, Libië, Syrië, Cuba en Noord-Korea. Het is nog onzeker of ook Soedan op de lijst zal worden geplaatst. (Reuter)