Foto: DEN HAAG - Ongeveer vierhonderd inwoners ...

Foto: DEN HAAG - Ongeveer vierhonderd inwoners van Den Haag moeten binnenkort hun schotelantennes verwijderen of een vergunning bij de gemeente aanvragen.

De gemeente vindt dat de horizon te zeer wordt vervuild door de schotels. Voor een schotelantenne die aan de voorkant van een pand is gemonteerd dienen eigenaren sinds vorig jaar over een bouwvergunning te beschikken. Ook voor schotels aan de achterzijde van het huis is een vergunning nodig als de doorsnee groter is dan één meter, of als de schotelantenne hoger dan drie meter boven de grond is geplaatst. Alleen verdekt opgestelde schotels op het balkon zijn zonder meer toegestaan. Schotels zijn vooral populair onder Turken en Marokkanen, die zenders willen ontvangen die in hun eigen taal uitzenden. (Foto NRC Handelsblad / Rien Zilvold)