BUFFET IN HET ROOD (5)

Rode vruchtensalade

(circa 12 porties)

250 gram rode aalbessen

250 gram kersen

250 gram aardbeien

250 gram frambozen

250 gram bramen

4-5 eetlepels poedersuiker

5-6 eetlepels aardbeien- of sinaasappellikeur

1/4 liter slagroom

2 eetlepels suiker

enkele toefjes citroenmelisse

Maak de vruchten schoon; ris de bessen van de steeltjes, ontpit de kersen en snijd de aardbeien doormidden. Doe alle vruchten in een grote (glazen) schaal. Los de poedersuiker op in de likeur, schenk het mengsel over de vruchten en schep de salade voorzichtig om. Zet de schaal afgedekt een nacht in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Klop vlak voor het serveren de slagroom met de suiker stijf. Garneer de vruchtensalade met de toefjes citroenmelisse en serveer met de stijfgeklopte room.

    • Irene Blommestein