Borsumij breidt computerbelang uit

Handelsonderneming Borsumij Wehry heeft zijn computersector belangrijk vergroot door de overneming van computerverkoper Manudax.

Het betreft hier een van de vroegere werkmaatschappijen van het inmiddels failliet verklaarde HCS. Manudax, dat vorig jaar werd verzelfstandigd, behaalde in 1992 met 140 medewerkers een omzet van ongeveer 100 miljoen gulden. Het bedrijf zal volgens een woordvoerder van Borsumij dit jaar met winst afsluiten. Manudax, met vestigingen in Nederland en België, levert computerapparatuur, verricht onderhoud en doet aan opleidingen.

Volgens een woordvoerder van Borsumij zocht Manudax aansluiting vanwege geldgebrek. Manudax was ooit een onderdeel van het failliet verklaarde HCS. In 1992 volgde er een management buy-out. Manudax wordt onderdeel van de kantoor-, bank- en beveilingingsdivisie van Borsumij.

Met Manudax erbij wordt Borsumij één van de grotere marktpartijen op het gebied van systeemleveranties. Andere grote bedrijven op computergebied in Nederland zijn onder meer: InfoProducts (KNP BT) en Install Data. Deze maand kocht Borsumij ook al een deel van Alpha Computer Diensten. De omzet van Borsumij's computerdivisie stijgt door de overnemingen van Manudax en Alpha van 127 miljoen naar 300 miljoen gulden. Het Haagse handelshuis behaalde in 1992 een omzet van ongeveer 2 miljard gulden.