Wilde schietpartij in Johannesburg

JOHANNESBURG, 14 JULI. Bij een wilde schietpartij in de townships Sebokeng en Evaton ten zuiden van Johannesburg zijn maandagavond veertien mensen gedood en elf gewond geraakt.

De politie maakte gisteren bekend dat bewapende mannen in de beide, naast elkaar liggende townships vanuit een rijdende auto plotseling het vuur hadden geopend op willekeurige voorbijgangers. Daarbij werden negen mensen direct gedood, terwijl vijf anderen later aan hun verwondingen bezweken. Over de identiteit van de daders en hun motieven was nog niets bekend. Het totale aantal doden en gewonden als gevolg van geweld in Zuidafrikaanse townships sinds 1 mei van dit jaar is door de jongste actie opgelopen tot boven de 700. De meeste slachtoffers vielen door botsingen tussen aanhangers van het rivaliserende Afrikaanse Nationale Congres van Nelson Mandela en de Inkatha Vrijheidspartij van Mangosuthu Buthelezi. (AFP, AP)