Wethouder treedt af wegens "gebrek aan vertrouwen'

'S GRAVENDEEL, 14 JULI. Wethouder P. van Driel van 's Gravendeel legt per 1 september zijn functie neer.

Directe aanleiding voor zijn vertrek is volgens de CDA-wethouder voor ruimtelijke ordening een gesprek met de fractie-voorzitter en de voorzitter van de CDA-afdeling van vorige week, waarin hij hoorde dat hij bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar lager op de kiestlijst zou staan en geen wethouder meer zou worden. Van Driel weigerde hierop om de raadsperiode vol te maken, zoals zijn fractie hem vroeg. “Ik heb de conclusie getrokken dat het vertrouwen er niet meer is, dus heb ik de eer aan mezelf gehouden”, aldus de wethouder, die zich “aangeschoten wild” voelt. Volgens J. Schilt, voorzitter van het CDA-bestuur, is er grote kritiek op de manier waarop Van Driel heeft opgetreden bij het nieuwbouproject voor de dorpskern van 's Gravendeel. In het centrum moet ondermeer een winkelcentrum komen. De plannen hebben tot heftige protesten geleid van de inwoners. Volgens Schilt heeft Van Driel de plannen slecht gepresenteerd. Van Driel vindt deze kritiek onterecht: “Ik heb mijn nek uitgestoken en dan blijkt dat je politieke kop kan rollen. Daarom stap ik, na 24,5 jaar in de raad, op.”