Vriesekoop gaat haar eigen weg

AMSTERDAM, 14 JULI. Bettine Vriesekoop gaat haar seizoen indelen zoals de tennissers dat doen.

Ze zal dit jaar, samen met Paul Haldan, zelf haar toernooien uitkiezen en niet langer meedoen met de nationale selectie. Ze blijft beschikbaar voor het nationale team. Vriesekoop voelt zich gepasseerd bij de benoeming van Zoran Gajic tot bondscoach van de tafeltennisselectie van de tafeltennisbond NTTB. Haar was toegezegd dat ze mocht meebeslissen over de opvolging van Jan Vlieg, maar die belofte werd niet nagekomen. “Ik kies mijn eigen programma, waarschijnlijk wedstrijden in Azië, en zal ook zelf de reiskosten betalen. Voor het nationale team kan de bond me inhuren, op mijn eigen voorwaarden, want ik moet mijn eigen onderneming runnen. Ik zal me niet meer schikken naar de voorwaarden van de bond”, zei Vriesekoop.