Stroomstoring legt treinverkeer stil

UTRECHT, 14 JULI. Door een stroomstoring is vanochtend het treinverkeer rond Amersfoort tussen acht uur en tien over half twaalf grotendeels stil komen te liggen.

Doorgaand treinverkeer was onmogelijk, waardoor grote vertragingen ontstonden. Tot laat in de middag bleef de dienstregeling verstoord. Volgens een woordvoerder van de Regionale Energiemaatschappij Utrecht is de storing ontstaan bij werkzaamheden aan een tunnel onder het spoor in Amersfoort. Daarbij zijn twee elektriciteitskabels van de NS kapotgetokken. Amersfoort is een belangrijk spoorwegknooppunt in een aantal noord-zuid en oost-west verbindingen. Grote aantallen reizigers ondervonden daarom hinder van de storing. De intercitytreinen uit Rotterdam en Den Haag naar het noorden kwamen in de ochtend niet verder dan Utrecht. De intercity's in omgekeerde richting strandden in Zwolle. Treinen vanuit Enschede en Deventer reden tot aan Apeldoorn. Reizigers werden zoveel mogelijk met stoptreinen of bussen vervoerd.