General Electric boekt recordwinst

Het Amerikaanse elektronicaconcern General Electric (GE) heeft in het tweede kwartaal een recordwinst van 1,33 miljard dollar geboekt, tien procent meer dan in de overeenkomstige periode van 1992.

De omzet steeg met vier procent tot 14,8 miljard dollar.

In het resultaat is een bijzondere bate besloten van 678 miljoen dollar, voortkomend uit de verkoop van vliegtuigbouwactiviteiten. Daartegenover stond een reservering van eenzelfde omvang voor herstructurering van het concern.

Over de eerste helft van dit jaar behaalde GE een omzet van 27,6 miljard dollar, waarbij circa 2,49 miljard dollar werd verdiend, tien procent meer dan in de eerste zes maanden van 1992. Het produktenpakket van GE varieert van huishoudelijke apparatuur tot vliegtuigmotoren, van elektrische locomotieven tot financiële dienstverlening, zoals hypotheken. GE is voorts eigenaar van het bekende Amerikaanse TV-station NBC.