Feyenoord naar Albanie of IJsland

ROTTERDAM, 14 JULI. Feyenoord komt in de eerste ronde van de Europa Cup voor landskampioenen uit tegen de winnaar van de wedstrijd Partizan uit Albanie tegen Akranes uit IJsland. De twee clubs spelen in de voorronde van de Europa Cup I. De Rotterdammers moeten eerst uit.

De Europese voetbalunie UEFA heeft tegen het advies van de Poolse bond in de clubs Legia Warschau en LKS Lods geschrapt van de deelnemerslijst voor de Europa Cups. Beide clubs werden door de nationale bond bestraft, omdat ze hun tegenstanders op de laatste speeldag aangezet zouden hebben tot weinig oppositie.

Ze wonnen met respectievelijk 6-0 en 7-1 van Wisla Krakow en Olimpia Poznan, die een veredeld jeugdteam lieten opdraven. De bond achtte bewezen dat de clubs de zaak bedonderd hadden en gaf ze twee punten in mindering. Daardoor werd Lech Poznan kampioen. Lech mag wel meedoen in het toernooi van de titelhouders. Polen ontbreekt in het UEFA-bekertoernooi. De overkoepelende bond liet het oorspronkelijk niet geplaatste Schotse Hearts tot dat evenement toe, om tot 64 clubs te komen.

De Franse voetbalbond heeft de UEFA laten weten dat landskampioen Olympique Marseille onder voorbehoud is aangemeld. De club is verwikkeld in een omkoopschandaal De UEFA heeft de Franse bond laten weten dat tot 30 augustus de mogelijkheid bestaat een vervanger voor Marseille in te schrijven.

Het volledige resultaat van de loting voor de UEFA CUP luidt: Lokomotiv Moskou (Rus) - Juventus (Ita); FC Twente - Bayern München (Dld); Hearts (Schot) - Atletico Madrid (Spa); Rapid Boekarest (Roe) - Inter (Ita); Borussia Dortmund (Dld) - Spartak Vladikavkaz (Rus); Slovan Bratislava (Tsj) - Aston Villa (Eng); Tenerife (Spa) - Monaco (Fra); Dynamo Moskou (Rus) - Eintracht Frankfurt (Dld); Bohemian (Ier) - Bordeaux (Fra); Sporting Lissabon (Por) - Kocaelispor (Tur); Norrk⊘ping (Zwe) - KV Mechelen (Bel); Kuusys Lahti (Fin ) - Waregem (Bel); Dnepr Dnepropetrovsk (Oek) - Admira Wacker (Oos); Norwich City (GB) - Vitesse; Antwerp (Bel) - Maritimo (Portugal); Nantes (Fra) - Valencia (Spa); Karlsruhe (Dui) - PSV; Celtic (Schot) - Young Boys (Zwi), Aalborg (Den) - Deportivo La Coruna (Spa), Slavia Praag (Tsj) - OFI Kreta (Gri), Boavista (Por) - US Luxembourg (Lux), FC Reykjavik (IJs) - MTK Boedapest (Hon), Crusaders (N-Ier) - Servette (Zwi), Dundee United (Sch) - Brondby (Den), Slovan Bratislava (Tsj) - Aston Villa (Eng), Lazio (Ita) - Lokomotiv Plovdiv (Bul), Osters IF (Zwe) - Kongsvinger (Nor), Botev Plovdiv (Bulgaria) - Olympiakos Piraeus (Gri), VAC Samsung (Hon) - Apollon Limassol (Cyp), Austria Salzburg (Oos) - Dac Dunajska Streda (Tsj), Gloria Bistrita (Roe) - Maribor Branik (Slo), Trabzonspor (Tur) - Valetta (Malta), Dinamo Boekarest (Roe) - Cagliari (Ita)

Voorronde: Karpaty Lvov (Oek) - Shelbourne (Ier), RAF Jelgava (Let) - Havnar HB (Far), Sliema Wanderers (Mal) - Degersfors (Zwe), Hapoel Nicosia (Cyp) - Bangor (N-Ier), Dudelange (Lux) - Maccabi Haifa (Isr), Valur (IJs) - MYPA Anjalankoski (Fin), Albpetrol (Alb) - Balzers (Lie), Nikol Talinn (Est) - Lillestrom (Nor), FC Kosice (Slo) - Vilnius (Lit), Lugano (Zwi) - Neman Grodno (W-Rus)