Schrijver van beste opstel krijgt bedrijf in Houston

HOUSTON, 13 JULI. De Amerikaanse onderneemster Hannah Mallon wilde haar bedrijf kwijt, maar had geen zin in onderhandelingen over de verkoop. Daarom bedacht ze een originele oplossing: wie het beste opstel schrijft over het leiden van een onderneming, mag haar bedrijf hebben.

"Waarom zou iemand de mogelijkheid moeten krijgen een bedrijf te bezitten.' Onder die titel hoopt Mallon duizend opstellen te ontvangen. De winnaar krijgt haar bedrijf met tienduizend dollar werkkapitaal. De onderneming is schuldenvrij.

Mallon wil tussen de 100.000 en 150.000 dollar overhouden aan de overdracht. Wie een opstel instuurt, moet tevens honderd dollar overmaken om te kunnen meedingen. Zijn er minder dan duizend deelnemers, dan krijgt iedereen zijn geld terug. Als er 1500 opstellen binnen zijn, stuurt Mallon alles wat daarna komt ook terug. “Dit lijkt een stuk leuker dan het zomaar te verkopen”, zegt de onderneemster.

Het bedrijf van Mallon heet "Wrap and Mail' en is actief in het verpakken en versturen van postpakketten. Het is gevestigd in een winkelcentrum te Houston. Mallon hield de onderneming over aan een scheidingsregeling in 1987. Zij is inmiddels hertrouwd en wil haar geluk in een andere sector beproeven.