PIEPERS MET PESTO en PEPITAS

Van nieuwe aardappeltjes kun je niet genoeg smullen. Zodra het weer zich van haar zomerse kant toont, belandden die piepertjes al snel in de slakom. Een lepel pesto erbij en je hebt een heerlijke aardappelsalade, die als voor- of bijgerecht kan dienen.

Voor 2 personen:

200-250 gram nieuwe aardappels

1 eetlepel zelfgemaakte pesto (desnoods uit een potje)

2 eetlepels olijfolie (extra vierge)

zout en versgemalen peper

enkele blaadjes besilicum

1 volle eetlepel pepitas (groene pompoenpitten)

Boen de aardappels schoon onder stromend water en kook ze gaar in de schil. Roer in een slakom de pesto los met de olijfolie. Voeg 2 eetlepels van het kokend hete aardappelkookwater toe. Giet de aardappels af, spoel ze even onder de koude kraan (om ze snel hanteerbaar te maken) en trek de velletjes eraf met behulp van een mesje. Snijd de aardapels in plakjes of in kwarten al naar gelang hun grootte en schep ze meteen door het pestomengsel. Breng de salade op smaak met zout en versgemalen peper. Eet de salade warm, lauw of op kamertemperatuur, precies zoals het uitkomt. Strooi vlak voor het serveren als garnering nog enkele blaadjes basilicum en wat pepitas over de salade.