Directeuren Fokker en Stork naar Daf Trucks

ROTTERDAM, 13 JULI. De directeur marketing en verkoop van Fokker, ir. E.H.M. van den Assem, wordt op 1 oktober verkoopdirecteur van het nieuwe Daf Trucks. Als financieel directeur heeft de Eindhovense vrachtwagenfabrikant drs. H. Wagter aangetrokken, nu nog directievoorzitter van Stork Ketels.

Met deze twee benoemingen zijn de laatste twee vacatures in de directie van Daf Trucks vervuld. Die directie omvat straks vier leden. President-directeur is C. Baan, die ook bestuursvoorzitter was van het failliete oude Daf. Verantwoordelijk voor de produktie is ir. H. Dietz die eveneens in de het bestuur van het oude Daf zat.

Het vertrek van Van den Assem heeft de Fokker-top verrast. De verkoopdirecteur van de werkmaatschappij Fokker Aircraft werd beschouwd als een potentiële kandidaat voor Fokkers raad van bestuur. Fokker zoekt intern naar een opvolger voor de vertrekkende verkoopmanager. Van den Assem (44) was van 1983 tot 1989 in dienst van Alcatel en van 1975 tot 1983 vervulde hij verscheidene managementposities bij Fokker.

Drs. H. Wagter (43), die per 15 augustus bij Daf Trucks in dienst treedt, is sinds 1988 voorzitter van de directie van Stork Ketels. Hij kwam in 1974 in dienst bij de Verenigde Machinefabrieken Stork waar hij onder meer van 1980 tot 1986 directeur van de accountantsdienst was. Van 1986 tot 1988 was hij directeur concerndienst economische zaken.

Daf Trucks is heel blij met de benoeming van de twee directeuren. Over de komst van Van den Assem naar Eindhoven zegt een woordvoerder desgevraagd: “Hij vindt dat Daf goede produkten heeft en dat de financiële positie van het bedrijf gezond is. Hij is heel optimistisch over de kansen van Daf Trucks en ziet zijn nieuwe baan als een uitdaging.” Aangenomen wordt dat de aandeelhouders van Daf Trucks (o.a. de overheid en de banken) via de raad van commissarissen een belangrijke invloed bij de benoemingen hebben gehad. De Daf-woordvoerder wil daarop geen commentaar geven.