Betrekkingen tussen Israel en Vietnam

JERUZALEM, 13 JULI. Israel en Vietnam hebben gisteren besloten diplomatieke betrekkingen aan te knopen. Desbetreffende overeenkomsten werden getekend door de Israelische onderminister van buitenlandse zaken, Yossi Beilin en zijn Vietnamese tegenhanger Nguyen Dy Nien, die een bezoek aan Israel brengt. Volgens de Israelische legerradio worden de banden formeel gevestigd tijdens een bezoek van minister van buitenlandse zaken Shimon Peres aan Hanoi in de komende twee maanden. Sinds 1989 heeft Israel met 40 staten diplomatieke betrekkingen gevestigd en hebben ook internationaal gesoleerde landen als Noord-Korea en Libië een vorm van toenadering tot de joodse staat gezocht. Veel landen zien Israel als opstap naar betere betrekkingen naar de Verenigde Staten. (AP)