Laurien Vermulst heeft gisteren overtuigend de ...

Laurien Vermulst heeft gisteren overtuigend de lichte skiff gewonnen op de Rotsee Regatta in Luzern.

Daardoor is de 33-jarige atlete favoriet voor de titel op het wereldkampioenschap over zeven weken in Tsjechië. Ook de dubbeltwee met Ellen Meliese en Cindy Rip was de snelste, zij het in een minder sterk bezet veld.

Lichte skiffeur Pepijn Aardewijn (23 jaar) liet zich in de laatste tweehonderd meter verrassen door de 31-jarige Schot Peter Haining, die de hele winter in Hong Kong trainde. “De enige die me nog kan verslaan op het WK, ben ik zelf. Ik heb de beste fysiologie van alle lichte roeiers. Pepijn roeit te nerveus en is nog jong. Zijn tijd komt wel”, blufte Hailing, vorig jaar de slag van de Engelse dubbelvier.

De Nereus-vier, winnaar van de Varsity, overtrof zichzelf in de eindsprint van de vier-met-stuurman door de Roemenen te verslaan in de strijd om brons. “Blaffen, blaffen”, verwoorde slag Michiel Bartman de inspanning.

De roeibond selecteerde daarnaast bij de vrouwen de dubbeltwee (Van Nes/Eijs, vierde) de dubbelvier (derde) en de twee-zonder (Boelen en Van Schilfgaarde) en bij de mannen de zware en lichte acht (vierde) en de lichte dubbeltwee (Breuk en De Gans, vijfde) voor de WK.