Joop Hiele wil best blijven

Bij de eerste training van de eerste divisionist Dordrecht'90 ontbreekt vandaag de enige ex-international die de club rijk is: Joop Hiele.

Geldschieter en voorzitter Kees den Braven ziet het niet meer zitten in de oud-doelman van het Nederlands elftal wiens kritische noten niet op prijs worden gesteld. Met manager Piet Lagarde en trainer Nico van Zoghel heeft de 34-jarige Hiele afgesproken dat hij niet eerder dan na een verhelderend gesprek met het bestuur van Dordrecht met de training zal beginnen. Hiele die twee jaar geleden de stap van Feyenoord naar SVV maakte en zijn nieuwe club meteen zag fuseren met Dordrecht'90, heeft nog een doorlopend contract van vijf jaar. Hij ondergaat de huidige situatie met gemengde gevoelens.

Wil je weg bij Dordrecht?

Dat ligt eraan. Bij aanvang van het vorige seizoen heb ik gezegd dat als de club zou degraderen, ik weg zou willen omdat ik de ambitie en de kwaliteiten heb om nog drie jaar op het hoogste niveau door te kunnen gaan. Toen heb ik ook gezegd dat als bij degradatie een eventuele overgang niet mogelijk zou blijken, ik met evenveel motivatie voor Dordrecht zou blijven spelen. Dit wordt me nu door sommige mensen bij de club onmogelijk gemaakt. De situatie is natuurlijk niet normaal. Een man met zeventien jaar ervaring in het betaalde voetbal die altijd zijn beste beentje voor de club heeft voorgezet. Het is vreemd dat mensen mij zo denken te moeten behandelen. Als je achteraf bekijkt, heb ik spijt dat ik twee jaar geleden voor SVV heb gekozen. Maar wie kon voorzien dat het zo zou lopen

Je kritische houding word je niet in dank afgenomen?

Nee, dat is ook het probleem bij Dordrecht. Ik ben iemand die zegt waar het op staat. Zegt wat hij vindt. Als club zou ik proberen zo goed mogelijk gebruik te maken van mijn inzichten en kritieken. Ik ben een van de weinigen in de huidige selectie van Dordrecht die in staat is onder de druk die op het elftal wordt gelegd, overeind te blijven. De druk die het bestuur op het elftal legt.

Denk je dat de op handen zijnde breuk met de club nog is te helen?

Wat mij betreft wel maar de oplossing ligt niet in mijn handen. Als Dordrecht mij niet langer wil, zorgen zij voor een arbeidsconflict en zitten zij met de problemen.