Duitse skinheads

BONN, 12 JULI. Een 19-jarige jongen is in de nacht van zaterdag op zondag levensgevaarijk gewond geraakt toen hij, nabij Ilsenburg, in de voormalige DDR, door een groep skinheads van zijn fiets werd gesleurd en in elkaar geslagen.

Hij liep een schedelbasisfractuur op en lag zondagavond nog in coma. De fietser passeerde een groep van twintig à dertig neo-nazi's, terwijl zij "Sieg heil' roepend door het stadje trokken, zo maakte de politie bekend. Drie van de skinheads zijn aangehouden. In Rostock vielen rechtse extremisten een groep Noorse toeristen aan. Eén Noor raakte ernstig gewond. Zeven skinheads, alle minderjarig, werden aangehouden. Een van hen is in staat van beschuldiging gesteld. Op een aantal plaatsen in de Bondsrepubliek werd het afgelopen weekend brand gesticht. (AFP, AP)