Maaskantprijs Van der Pol

ROTTERDAM, 10 JULI. De vijfde Rotterdam-Maaskantprijs voor Jonge Architekten is toegekend aan Liesbeth van der Pol (34) uit Amsterdam. Deze aanmoedigingsprijs voor architecten onder de 35 jaar bestaat uit een oorkonde, een publikatie en tienduizend gulden.

De jury looft haar “fantasierijke benadering, vastberadenheid en strijdlust, in samenhang met een degelijke kennis van de alledaagse realiteit.” Haar woningbouwproject aan de Pontanusstraat in Amsterdam vindt de jury een sprankelende en spirituele hoeksteen voor de stad in een typische stadsvernieuwingsbuurt. “Waar het bouwen in de praktijk steeds gecompliceerder wordt, is de verdienste van een uitgevoerd en geslaagd project, vooral voor jonge architecten die aan het begin van hun carrière staan, des te groter.”

In de jury zaten Ashok Bhalotra, Herman Hertzberger en Gerda ten Cate. Eerdere winnaars waren John Körmeling, Mecanoo, Wiel Arets en Willem-Jan Neutelings.