Gevechten in Karabach houden aan

MOSKOU, 10 JULI. De strijd tussen Armeense en Azerbajdzjaanse eenheden bij de enclave Nagorny Karabach is gisteren verder opgelaaid.

Het ministerie van defensie van Azerbajdzjan beschuldigde de Armeniërs ervan de door hen belegerde stad Agdam te bombarderen. Ook zouden, volgens het persbureau Itar-Tass de Armeniërs begonnen zijn met beschietingen van de Fizuli-regio die buiten de betwiste enclave ligt. De gevechten en de beschietingen zouden grote aantallen gewonden tot gevolg hebben gehad. Tot een verschuiving van de fronten zou het overigens niet gekomen zijn.

De afgezette president van Azerbajdzjan, Abulfaz Elçibey, die vorige maand de hoofdstad Baku ontvluchtte nadat een militaire opstand was uitgebroken, zou van plan zijn terug te keren. Dat meldt het Turkse persbureau Anatolia. Het parlement van Azerbajdzjan ontdeed Elçibey na zijn vlucht van zijn presidentiële bevoegdheden en droeg de macht over in handen van Gaidar Aliyev, voorzitter van het parlement en ooit hoog in de Sovjet-hiërarchie. (AFP)