Fusie agro-chemie Schering/Hoechst

De Duitse chemiebedrijven Schering en Hoechst zijn overeengekomen hun activiteiten op het gebied van gewasbescherming samen te voegen.

De nieuwe joint-venture wordt met een verwachte omzet van 3 miljard D-mark een van de grootste producenten van agro-chemische produkten in de wereld. Hoechst krijgt van de nieuwe onderneming 60 procent en Schering 40 procent van de aandelen in handen. Aanleiding voor de samenwerking is de slechte economische situatie voor agro-chemische bedrijven.

Niet bekend

De ondernemingsraad wil pas reageren als er meer details bekend zijn. Devakbonden gaan er niet zonder meer in mee dat alleen marktontwikkelingen de problemen bij BTS veroorzaken, maar houden het ook voor mogelijk dat de bedrijfsleiding niet goed functioneert. Eind augustus gaan de bonden weer met de directie praten.