Resultaat Landré & Glinderman zakt in

Als gevolg van de economische malaise zijn omzet en resultaat van de handel in kapitaalgoederen bij Landré & Glinderman sterk verslechterd.

De vermindering van de investeringslust van afnemers, die vorig jaar inzette, duurde in de eerste zes maanden van dit jaar voort.

In verband met de kostenbesparende maatregelen die Landré heeft genomen, is een incidentele voorziening van 1,3 miljoen gulden ten laste van het bedrijfsresultaat over het eerste halfjaar van 1993 gebracht. Zodoende werd dat afgesloten met een verlies van 1,3 miljoen gulden vóór belastingen (vorig jaar 1 miljoen gulden winst).

Ondanks de maatregelen valt in verband met de huidige economische situatie moeilijk te zeggen hoe het bedrijfsresultaat zich in de tweede helft van het jaar zal ontwikkelen. In maart verwachtte de onderneming voor geheel 1993 nog eenzelfde bedrijfsresultaat als voor het vorige jaar (6,6 miljoen gulden).

In de eerste helft van dit jaar is de omzet vergeleken met die in dezelfde tijd van 1992 gedaald van 81 miljoen tot 56 miljoen gulden en de orderontvangst van 89 miljoen tot 54 miljoen gulden. De onderneming tekent hierbij aan dat het afstoten van de activiteiten op het gebied van magazijninrichting en intern transportmaterieel per 1 januari 1993 mede van invloed is geweest op de ontwikkeling van omzet en bestellingen. Als deze activiteiten buiten beschouwing worden gelaten daalde de omzet 19 procent en de orderontvangst 31 procent.