Pas verschenen

Marti Leimbach California Blues Vert. Trisnati Noto Soeroto, Uitg. Luitingh-Sijthoff, 272 blz., ƒ 29,90

Leo Perutz De Judas van Leonardo Vert. Nelleke van Maaren, Uitg. De Arbeiderspers, 178 blz., ƒ 36,90

William Shakespeare Een midzomernachtdroom Vert. Gerrit Komrij, Uitg. Bert Bakker, 79 blz., ƒ 34,90

Marti Leimbach California Blues Vert. Trisnati Noto Soeroto, Uitg. Luitingh-Sijthoff, 272 blz., ƒ 29,90 Nieuwe roman van de Amerikaanse schrijfster Marti Leimbach (29) over een familie, waarvan ieder lid steeds meer zijn eigen weg gaat. Haar debuutroman Wintertij werd enige jaren geleden verfilmd als Dying Young. Verschenen als "Sun Dial Street' (1992).

Leo Perutz De Judas van Leonardo Vert. Nelleke van Maaren, Uitg. De Arbeiderspers, 178 blz., ƒ 36,90 Derde roman van Leo Perutz in Nederlandse vertaling gaat over Leonardo da Vinci die voor zijn Avondmaal op zoek is naar een model voor Judas. Oorspronkelijke titel "Der Judas des Leonardo' (1988).

William Shakespeare Een midzomernachtdroom Vert. Gerrit Komrij, Uitg. Bert Bakker, 79 blz., ƒ 34,90 Twaalfde deel in de serie toneelstukken van Shakespeare, evenals de vorige delen in vertaling van Gerrit Komrij.